زخم های آفتی می توانند بسیار دردناک بوده و با فعالیت های روزمره بیمار تداخل ایجاد نمایند. اصطلاحات متداولی که برای این زخم ها به کار می رود شامل «زخم های کوچک راجعه (برگشت پذیر) آفتی» و «استوماتیت آفتی راجعه» می باشند.
علت ایجاد آفت چیست؟
مکانیسم دقیق ایجاد آفت هنوز به درستی روشن نیست، ولی به نظر می رسد واکنش های ایمنی بدن بیمار در ایجاد آن دخیل باشد. زخم های آفتی وقتی ایجاد می شوند که به دلایل نامشخص سیستم ایمنی بیمار وجود یک مولکول ناشناخته را اعلام می دارد. حضور این مولکول ها باعث حمله لنفوسیت ها خواهد شد (همانند حمله همین سلول ها به بافت پیوند شده به بیمار) و نتیجه این فرآیند پیدایش زخم های آفتی خواهد بود.
درمان آفت دهان
هرچند درمان قطعی برای آفت وجود ندارد، ولی روش هایی هست که در کاهش مدت زمان حضور زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی و تسریع بهبودی بیمار مؤثر است. این روش ها شامل بکارگیری نکات تغذیه ای و غیرتغذیه ای می باشند.
نکات تغذیه ای
در کنار رعایت نکات فوق، بکار بستن نکات تغذیه ای زیر به بهبود آفت های دهانی کمک شایانی می کند:
1- عدم مصرف غذاهایی که ایجاد آفت را تشدید می نمایند شامل غذاهای حساسیت زا (آلرژن) نظیر گلوتن گندم، بادمجان و فلفل
2-پرهیز از مصرف غذاها و مایعات محرک نظیر لیمو، آبلیمو، پرتقال، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، توت فرنگی، شکلات و گردو
3- عدم مصرف مواد غذایی ترش، شور یا تند
بقیه مطلب در ادامه مطلب